02. 11. 2016
T-Informacije št. 31
IZ DELA ZBORNICE
- Trgovci na 10. Strateški konferenci tokrat o optimizaciji poslovnih procesov v dobi digitalizacije
SPLOŠNA ZAKONODAJA
- Mnenje Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo »Prodaja razstavljenega blaga v prodajalni in s tem povezane pravice potrošnikov pri uveljavljanju stvarne napake po ZVpot«
- Pojasnila o zaščiti blagovnih znamk Zveze prijateljev mladine Slovenije
- Javni razpis za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letu 2016 in 2017 »Procesni vavčer 2016/2017«
SEKTOR ZA ŽIVILA
- Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana
- Pravilnik o kakovosti mesa klavne živine in divjadi
- Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o trženju semena oljnic in predivnic
- Novi predpisi s področja živil, objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije
- Obvestilo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin »Sistem RASFF – jajca iz Poljske«
- Odgovor Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
- Iz Evropskega Uradnega lista
SEKTOR ZA NEŽIVILA
- Pravilnik o spremembi Pravilnika o omejevanju uporabe določenih nevarnih snovi v električni in elektronski opremi
- Energijska učinkovitost proizvodov
- Poročilo Tržnega inšpektorata RS o administrativnem nadzoru radijske opreme
- Poročilo TIRS o administrativnem nadzoru osebne varovalne opreme za zaščito glave in oči, kot so čelade za kolesarje in uporabnike rolk in kotalk ter sončna očala za splošno uporabo
MEDNARODNO POSLOVANJE
- Analiza rezultatov vprašalnika »Internacionalizacija - novi izzivi, nove priložnosti«
IZOBRAŽEVANJE
- Nacionalna poklicna kvalifikacija Prodajalec/Prodajalka mesa in mesnin
AKADEMIJA TZS
- Seminar s področja prehranskih dopolnil, živil za posebne prehranske namene in novih živil – Ljubljana, 9. 11. 2016
- Strokovni seminar s področja zagotavljanja varnosti živil in označevanje alergenov – Maribor, 14. 11. 2016
- Seminar s področja živil in zagotavljanja informacij o živilih potrošnikom – Ljubljana, 23. 11. 2016